Finrail tuottaa junaliikenteen matkustajainformaatiopalvelut valtakunnallisesti juna-asemien ja laiturialueiden näyttö- ja kuulutuslaitteille.

Finrailin matkustajainformaatiopalveluiden vastuulla on Suomen juna-asemien aikataulu- ja raidenäyttöjen tietojen sekä asemakuulutuksien antaminen ajantasaisena ja sisällöltään oikeanlaisena. Finrailin matkustajainformaatio palvelee päivittäin satojatuhansia junamatkustajia valtakunnallisesti.

Matkustajainformaatiota on matkustajille suunnattu tieto junaliikenteestä, sen aikatauluista ja mahdollisista häiriöistä. Finrail tuottaa matkustajainformaatiota valtakunnallisesti yhteensä 180 asemalle. Kuulutukset tuotetaan pääosin suomeksi ja ruotsiksi, suurimmilla asemilla myös englanniksi. Venäjälle suuntautuvien junavuorojen kuulutukset annetaan lisäksi venäjäksi.

Liikennevirasto ostaa matkustajainformaatiopalvelut Finrail Oy:ltä. Liikennevirasto omistaa järjestelmät ja vastaa niiden kehittämisestä.

Matkustajainformaatio lukuina

Ajantasaiset matkustajainformaatiopalvelut edellyttävät asiakaslähtöisyyttä ja tarkkuutta kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

 

Matkustajainformaatiopalveluista vastaavat sekä asiakaspalvelijat että liikenneohjaajat

Helsingin matkustajainformaatiopalveluista vastaavat asiakaspalvelijat, jotka tuottavat informaation mm. erilaisten tekstien ja kuulutuksien avulla. Muualla Suomessa ajantasaisesta matkustajainformaatiosta vastaavat liikenneohjaajat. Informaatiota annetaan kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.