Päivi Hyrynkangas, henkilöstösuunnittelija

Takaisin Uratarinat sivulle >

1. Kerro omasta taustasi (Miten päädyit Finrailille/VR:lle töihin, oletko eri tehtävissä työsuhteesi aikana jne.)?

Kevättalvella 2014 kiinnitin huomioni Oikotiellä avoinna olevaan henkilöstösuunnittelijan paikkaan. Olin motivoitunut hakemaan uusia haasteita ja työnkuva sopi mielestäni mainiosti työtaustaani, koska olin työskennellyt monenlaisissa HR-tehtävissä vuosia. Jätin hakemuksen ja haastattelujen, sekä psykologisten testien jälkeen minut lopulta valittiin kymmenien hakijoiden joukosta.

2. Kerro omasta työnkuvastasi  (Millaisia ovat tavallisimmat työtehtäväsi, mitä muita työtehtäviä työhösi kuuluu)?

Tavallisimmat työtehtäväni ovat työvuorosuunnittelu, työehtosopimusasiat, palkkauskysymykset ja liikenteenohjaajien töiden järjestely. Lisäksi työn suola ovat erilaiset HR-työkalujen ja -menetelmien kehittämisprojektit.

3. Mistä asioista nautit eniten omassa työssäsi?

Nautin eniten työn monipuolisuudesta. Työpäivä on täynnä yllättäviä käänteitä, enkä voi aamulla töihin tullessani tietää, mitä päivä pitää sisällään. Lisäksi pidän siitä että saan tehdä töitä muiden ihmisten kanssa. Opin myös joka päivä jotain uutta.

4. Keiden kanssa teet yhteistyötä työssäsi?

Lähimmät yhteistyötahoni ovat liikenteenohjaajat, ohjauspalveluesimies ja -päällikkö, turvallisuusasiantuntija ja vuoroesimiehet Oulun ohjauspalvelukeskuksessa. Lisäksi teen läheistä yhteistyötä muiden alueiden ohjauspalvelukeskusten henkilöstösuunnittelijoiden ja pääkonttorin henkilöstöosaston kanssa. Ulkoisista yhteistyökumppaneista tärkeimpiä on esimerkiksi palkanlaskenta.

5. Minkälaisia ominaisuuksia työtehtäväsi edellyttää?

Henkilöstösuunnittelijan tehtävässä täytyy olla ainakin joustava, kärsivällinen ja yhteistyökykyinen. Myös paineensietokyky tulisi olla hyvä ja aikataulujen täytyy pitää. Tarvitaan myös kykyä omaksua uusia asioita nopeasti.

6. Minkälaisia vinkkejä antaisit tuleville hakijoille?

Meillä on loistava ja ammattitaitoinen porukka, joten täällä on mukava olla omana itsenään töissä.

Alkuun >