Uratarinat

Meidän työpaikkamme Finrail

Tutustuaksesi Finrailin tarjoamiin uramahdollisuuksiin ja työtehtäviin, katso läpi videot ja uratarinat, joissa henkilökuntamme kertovat työnsä sisällöstä ja ajatuksistaan Finraililla työskentelystä.

 

Pekka Heiskanen, vuoroesimies

"Tein ratatöitä lapion varressa kahtena kesänä, ja sitä kautta heräsi kiinnostus rautateihin. Valmistuttuani kauppaoppilaitoksesta ja armeijan käytyäni kävin henkilökohtaisesti kysymässä töitä mielenkiintoisista työpaikoista. VR konsernin ulkopuolelta ei ollut liikenteenohjaukseen palkattu uutta henkilöstö 15 vuoteen. Testien ja haastattelujen kautta pääsin oppiin liikenteenohjaajaksi vuonna 2000 ensimmäisten joukossa VR:n ulkopuolelta."

Lue lisää...

Mikäli selaimesi ei toista videota, voit ladata sen tästä.

Video: Liikenneohjaajan työaika on vaihtelevaa

Finrail Ohjauspalvelut Tampere

”Liikenneohjaajana varmistan junaliikenteen turvallisen ja sujuvan kulkemisen. Tykkään tästä työstä, koska tässä on haasteita ja työaika on vaihteleva.” Jussi, liikenneohjaaja ja työnopastaja, Tampere

 

Marjo Järvinen, ohjauskeskuspäällikkö

"Pidän työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa. Nautin uuden oppimisesta ja asioiden kehittämisestä, hyvällä myös huumorilla."

"Uskon teknillisen taustani koulutuksen puolesta ja kokemukseni rautatiemaailmasta auttavan hahmottamaan helpommin uusia isoja kokonaisuuksia, joita vastaan tulee. Kaikkeen työhön toki tarvitaan aito innostus ja palava halu oppia uutta pelottomasti."

Lue lisää...

Mikäli selaimesi ei toista videota, voit ladata sen tästä.

Video: Liikenneohjaajakoulutus kestää alle vuoden

Finrail Ohjauspalvelut Oulu

”Hain liikenneohjaajakoulutukseen, koska itseäni kiinnosti johtamistyö ja järjestelytyöt. Parasta tässä työssä on se, että saa itse ohjaa omaa rataosaansa eli vastuu on itsellä, mutta tarvittaessa saa kyllä heti apua työkavereilta jos tarve vaatii.” Matti, liikenneohjaaja, Oulu

Jonas Eriksson, aluejohtaja

"Rautatieala on laaja ja monipuolinen maailma. Olen päässyt katsomaan sitä useamman rautatieammatin näkökulmista ja oppinut aina jotakin uutta ja mitä olen voinut hyödyntää seuraavissakin tehtävissä."

"Rautatieliikenteenohjaus on suhteellisen pieni erikoistoimiala, jossa jokainen vaikuttaa lopputulokseen omalla työpanoksellaan. Meiltä odotetaan ja vaaditaan onnistumista joka päivä. Meillä turvallisuus- ja ympäristöasiat ovat ykkösprioriteetti."

Lue lisää...

Mikäli selaimesi ei toista videota, voit ladata sen tästä.

Video: Liikenneohjaajan työssä pääsee kehittämään itseään

Finrail Ohjauspalvelut Kouvola

”Opastusliikenneohjaan työ on monipuolista ja sitä kautta todella mielenkiintoista. Ja siinä pääsee luomaan uutta ja kehittämään itseään niin paljon kuin haluaa.” Leila, ohjauspalveluesimies, Kouvola